weer een blog over niks en alles

Het Stortmoment

Zittend op een bankje bij “het stort” , uitkijkend over de spoorlijn en de oostvaardersplassen gebeurt er iets waardoor ik weer een blog wil schrijven. En als ik dan de volgende dag de blog even bekijk zie ik dat het ruim 1.5 jaar geleden is dat ik wat schreef.

Er zijn afgelopen 1.5 jaar veel dingen gebeurd. Minder leuke dingen maar ook leuke dingen. De rust en ruimte om nu weer mezelf te zijn is weer terug, dus ook rust en ruimte om zo af en toe te bloggen. En dat is fijn!. Er komt weer een drukke periode aan, maar dat zien we dan wel weer.

20141030_110509-1

Afijn, terug naar het stort. Bij het kottersbos is een natuurboulevard aangelegd of verbeterd, is mij niet helemaal duidelijk. Een duidelijk wandelpad kronkelt naar het uitzichtspunt daar. En op dat punt wordt het “het stort” genoemd. Daar voeren vroeger boten die slib en zand stortten. http://staatsbosbeheerflevoland.wordpress.com/2013/07/04/natuurboulevard-kotterbos-wordt-aantrekkelijker/

Het is een mooi heuveltje bankje erbovenop waar je lekker op kan zitten. Al kwebbelend met Floortje realiseerde ik me ineens dat ik de treinen al hoor voor ik ze zie! Regelmatig komen treinen langs, intercities en sprinters. De intercity van rechts hoor ik beter dan de sprinters die een hoger geluid geven. Nu is dit niet zo bijzonder maar wel: ik realiseerde me ineens dat ik, terwijl ik de andere kant op keek, al besefte dat ik de trein hoorde. Dus niet: hee een geluid. Maar: Hee er komt weer een trein!

Hoortraining op locatie! En ook nog wat meer geoefend: vogelgeluidjes. Het blijft leuk om de geluidjes te horen al herken ik ze nauwelijks. Wel dat het geluid van een kraai anders is dan al die tjilpers. Het burlen van de herten hoorde ik helaas niet. Floortje wel, het was ook bijzonder om in de verte die herten te zien lopen.

Dat ik wel meer gebruik maak van mijn gehoor is me wel duidelijker. Ik push het niet meer, dat triggert teveel tinntus maar soms merk ik ineens dat ik “afhankelijk” ben geworden van een geluid. Zo moet ik 4 x per week de post opvangen op het werk. Niks bijzonders maar tot ca een jaar geleden was het nogal vervelend want ik moest wachten tot het schermpje van het cameraatje bij de deur aanging voor ik het wist. Dus de hele tijd naar dat schermpje kijken.

Ongeveer een jaar geleden realiseerde ik me ineens: hee, dat geluid is van de deurbel. Die gaat eerder af dan het schermpje, en een paar keer. Dus nu zit ik gewoon in de buurt van dat ding op mijn mobiel wat wordfeud woordjes te leggen of facebook te bekijken. En HOOR ik het als de bel gaat. Er zijn nog andere geluiden van de telefoon enzo maar die zijn anders, het verschil HOOR ik echt.

En ik geniet ervan dat dit zo is!.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: